Lån uden NemID

Lån penge uden NemID eller lån med NemID i dag søndag, 25/8/19

Er det muligt at optage lån uden NemID? Ja, det er det, men det er meget langsommelig proces med en masse dokumentation frem og tilbage. Sagen er den, at du kan ikke få lånet udbetalt, før lånefirmaet har en underskreven låneaftale fra dig.

Lån penge uden NemID er med andre ord ikke vejen til hurtig udbetaling og penge med det samme. Hvis du alligevel vælger et lån uden NemID, foregår det på følgende måde:

  1. Print kreditaftalen
  2. Udfyld og underskriv aftalen
  3. Send den afsted med posten

Vi ved alle, hvor “hurtige” Postnord er til at få breve frem, så du skal regne med 1-2 uger. Herefter skal lånefirmaet i gang med at lave en kreditvurdering af dig. Alt i alt vil et lån uden NemID tage i omegnen af 2-3 uger, før du lånet bliver udbetalt.

Hurtige lån med NemID

Helt anderledes ser det ud, hvis du vælger et af de hurtige lån med NemID. Her er processen fuldstændig automatiseret, og den er overstået på få minutter frem for 2-3 uger.

Sådan foregår låneprocessen, hvis du optager lån med NemID i stedet for lån uden NemID:

  1. Indtast navn og adresse
  2. Skrive det ønskede lånebeløb
  3. Underskriv med NemID

At udfylde låneansøgningen med dine personlige oplysninger tager under 2 minutter. Svaret på ansøgningen kommer i løbet af 30 sekunder, efter du har underskrevet med dit NemID.

Hurtig lån med NemID er altså i den grad hurtige og til at overskue for alle og enhver, der ønsker at låne penge.

eSkatData og NemID

Nøglen til den super hurtige proces hedder eSkatData, som snakker sammen med dit NemID. eSkatData er udviklet af SKAT, og er en teknisk løsning, som giver finansielle virksomheder for at hente oplysninger om kunderne.

Når du underskriver låneansøgningen med dit NemID, giver du samtidig samtykke til SKAT. Samtykket består i, at den pågældende långiver må indhente en række skatteoplysninger.

Oplysningerne, der bliver indhentet, er blandt andre:

  • Dine lønsedler
  • Årsopgørelse
  • Hvor megen gæld du har

Udfra ovenstående oplysninger kan långiveren lave en kreditvurdering af dig på få sekunder. Det er vel at mærke hele døgnet rundt, at du får svar på sekunder. Du får ligeledes udbetaling af lånet på minutter døgnet rundt, hvis du underskriver med dit NemID.